TVOJE TĚLO, TVŮJ SVĚT ...

Pikantní masová směs na topinky

16. listopadu 2018 v 21:15 | Peťula |  Obědy, večeře

Pikantní masová směs na topinky

4 porce

Dneska tu pro Vás mám moji oblíbenou super rychlou večeři a ještě zužitkujete starší chlebík. Nevěděla jsem co vařit jelikož v týdnu moc času na nějaké dlouhé vyvařování nemám. Pecka je, že mám ještě zásobu chutney, takže s chutí do toho a půl je hotovo, ne?

Suroviny:
Kuřecí maso (měla jsem necelého půl kila)
Protlak 1 plechovečka
Cibule 1 ks
Česnek (dle chuti měla jsem asi 5 stroužků)
Chutney 1 sklenička
Chilli paprička Jalapeňo (měla jsem 2 malé papričky)
Řepkový olej
Žitný chléb (kupuji kulatý žitný v Karlově pekárně)
Sýr (ideálně něco do 30% tuku)
Sůl
Pepř

Cibulku nakrájíme na menší kousky. Maso umyjeme, osušíme, očistíme, nakrájíme na menší kousky a opepříme. Rozpálíme pánev a cvrkneme trochu oleje, přidáme cibulku a necháme zesklovatět. Přidáme na kousky nasekané chilli, po chvilince přidáme i maso a osolíme. Jakmile je maso hotové, vyklopíme chutney a protlak do pánve. Promícháme, prohřejeme, vymáčkneme pár stroužků česneku a necháme chvíli provařit (aby se nám ztratila ostrost česneku). Případně dochutíme solí a pepřem (nebo dosladíme, kdyby byla směs kyselá).
Topinku na sucho opečeme v topinkovači, potřeme česnekem, obložíme směsí a zasypeme trochou sýra. Dobrou chuť

TIP: kdo chce směs ještě více pikantní, přidá další chilli po uvaření a vmíchá do směsky. Vařením totiž chilli trošku ztratí na síle. Lze použít i chilli sušené.

TIP 2: když chcete směs obměnit, přidejte třeba čerstvé bylinky nebo nakrájené olivy

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama