TVOJE TĚLO, TVŮJ SVĚT ...

Špagety s mrkví, masem a domácím chutney

3. listopadu 2018 v 20:00 | Peťula |  Obědy, večeře

Špagety s mrkví, masem a domácím chutney

7 porcí

Na vaření mám ráda, že si to prostě může udělat každej po svém. Špagety jsou měga rychlý jídlo což je značka ideál. Nechceme přece trávit víkend v kuchyni. Tohle je taková naše domácí verze:

Suroviny:
Celozrnné špagety 1 balení (množství je jen pro představu, upravte podle sebe)
Mleté vepřové maso (kupuji v celku a nechám si ho pomlít, bylo toho necelý kilo a čtvrt)
Mrkev 3 kusy (dejte tolik kusů, kolik vám vyhovuje)
Cibule 1 vetší kus
Česnek 2-4 stroučky (dle chuti)
Protlak 1 plechovka
Domácí chutney (čti čatný) 1 sklenička
Chilli paprička jalapeňo 1 ks (lze vynechat)
Kurkuma 1 lžička
Paprika sušená červená 1 lžička
Sůl
Pepř
Březový cukr 1-3 lžičky (dle chuti a kyselosti chutney a protlaku)
Řepkový olej, olivový olej
Vršatec (má 32% tuku)

Cibulku nakrájejte na kostičky a nechte zesklovatět na řepkovém oleji na pánvi. Přidejte nasekané chilli a promíchejte. Přidejte maso a restujte. Osolte, opepřete, přidejte kurkumu a papriku. Po chvíli přidejte mrkev na libovolné kousky a duste. Jak bude mrkvička měkčí přidejte chutney, protlak a prohřejte. Dochuťte cukrem, solí, pepřem a prolisovaným česnekem (česnek nechte chvíli provařit, aby nebyl tak výrazný).

TIP: Do špaget přidejte libovolné bylinky např. bazalku, tymián.
TIP 2: Těstoviny posypejte sýrem parmazánového typu (nebo jakýmkoliv jiným do 30% tuku), já kupuji Vršatec protože mi Grand Moravia moc neleze.

Špagety uvařte v osolené vodě dle návodu. Slejte, zakápněte trochou olivového oleje a promíchejte. Těstoviny většinou dělám al dente (tzv. na skus). Nesnáším rozvařené těstoviny :)

TIP: do vody s těstovinami přihoďte nať libečku nebo třeba petrželky.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama